Was ist dein...
Ben tatlıyı hiç sevmezken, çok sever hale geldim şuan en sevdiğim tatlı antep fıstıklı baklava :)
Probala sam baklavu sa pistaćima kada sam bila u Turskoj. Preukusna je! Takođe sam jela dezert koji se zove "kunefe" (ne znam da li sam ispravno napisala). Malo mi je bio neobičan jer je sa sirom,ali je jako ukusno!
Jejena evet doğru yazdın. Ama künefeyi bilmene açıkçası şaşırdım, Ben bile 15 yaşındayken ilk defa yemiştim :))
@Taner,i ja sam probala kunefe prvi put tek prošle godine :) Predivno mi je! Veoma neobičan sastav. Našla sam recept kako se pravi,ali ovde u srbiji ne mogu da pronađem sve potrebne sastojke. Možda postoje neki zamenski sastojci,ali mislim da u tom slučaju ukus nebi bio isti. A ja ne želim da ga pokvarim svojim eksperimentisanjem :)))
Künefe'nin pizza gibi kendine özel fırında pişmesi gerekiyor. Türkiye'de de evde yapılmaz. Bence de deneyimi bozmamak için yapmamalısın:))
Setelah makan, aku biasanya suka untuk mengemut permen. Sangat simpel! :D
আমার প্রিয় ডেজার্ট হতে হবে খির। এটি পেট ভরে খাওয়ার পরে স্বর্গের মত স্বাদ.
মূল উপাদান হল চাল, দুধ, চিনি, এলাচ, গুড়, জাফরান, পেস্তা বা বাদাম। আপনার ইউটিউবে টিউটোরিয়াল সন্ধান করা উচিত এবং এটি নিজে তৈরি করার চেষ্টা করা উচিত। এটা আপনার জীবন বদলে দেবে হাহাহা।
U Srbiji postoji sličan desert,zove se "Sutlijaš". Osnovni sastojci su mleko,pirinač i šećer,a ovo ostalo što si ti nabrojao može se dodavati po ukusu. Ja,na primer,dodajem cimet ili kakao. Često ga pravim. :)
Volim da pravim razne deserte,torte,kolače...ali moj najomiljeniji desert je oduvek bio sladoled :)
Oh,da. Italijani su veoma poznati po pravljenju sladoleda. I njihov sladoled važi za jedan od najboljih na svetu.